En els últims temps creix la preocupació per la desconnexió entre els partits i la societat civil. A casa nostra molta d’aquesta preocupació és tradueix en afirmacions de que tots els partits polítics són iguals, que no són transparents i que tenen estructures blindades perquè no pugui participar la societat.

Aquestes afirmacions no es poden generalitzar a totes les formacions polítiques. Esquerra com altres organitzacions del nostre país no té cap tipus de condemnat per corrupció, les seves finances són transparents, som assemblearis i apostem de manera ferma per aprofundir en la democràcia més enllà d’anar a votar cada quatre anys.

Alguns exemples de voler canviar aquest status quo ha estat promoure la Oficina Anticorrupció, la Llei de Transparència i del dret al lliure accés a la informació pública, la modificació de la Llei de Partits perquè no puguin haver donacions d’empreses privades, la Llei de Consultes i la reforma electoral que entre d’altres aspectes incorpori les llistes obertes i desbloquejades perquè els ciutadans puguin decidir directament els seus representants.

Algunes d’aquestes propostes han avançat i altres han estat bloquejades pel PP, PSC-PSOE i CiU. Com a defensors de la democràcia i de l’exercici d’aquesta a través del dret de decidir ERC sempre ha estat un partit assembleari on els militants participen i decideixen l’acció política i social del partit. Des d’Esquerra ens creiem la democràcia participativa per això l’apliquem a la nostra organització. Una prova d’aquest fet es l’elecció dels candidats/es a qualssevol contesa electoral són escollits directament per la militància.

Per reforçar i per donar un nou impuls de transparència ERC a obert el procés de primàries a la ciutadania perquè pugui participar en el debat i la votació per escollir el cap de llista d’ERC a les eleccions municipals del 2015.

És per aquest motiu que animem als votants, simpatitzants i amics d’Esquerra a que s’inscriguin al cens electoral per poder participar a les eleccions primàries que realitzarem l’1 de juliol. Participeu i fem possible entre tots que el 2015 els independentistes tinguem una forta presència a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Antoni Garcia

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *