El 18 de juliol de 2013 passarà a la història de la segona ciutat de Catalunya com la data on diferents organitzacions socials, sindicals, culturals i polítiques signaven el Pacte Democràtic de l’Hospitalet de Llobregat com a punt de partida per avançar plegats cap al dret de decidir. El que ens uneix als promotors del Pacte Democràtic és practicar el dret a decidir i donar suport a que sigui un pacte viu entre les entitats, la població de l’Hospitalet i Catalunya.

Pacte Democràtic de l'HospitaletEl dret a decidir no ha de ser cap problema, ni ha de fer por a ningú perquè que la paraula la tinguin sempre els ciutadans és la grandesa de la democràcia. Per això estem convençuts que la nostra societat, gran part de la nostra societat, com ho demostren cada dia i cada setmana, el que tenen és ganes, precisament, de participar, de col·laborar i d’ajudar en aquest procés per decidir lliurement i democràticament el futur del nostre país.

Avui a l’Hospitalet de Llobregat igual que a Catalunya hi ha una majoria social que vol de decidir sí Catalunya vol ser un nou Estat d’Europa, com també vol ser consultada en temes econòmics, socials i ambientals que afecten a la nostra vida quotidiana.

Decidir és democràcia i per això no s’entén que el PSC de l’Hospitalet no s’hagi sumat a aquest acord. Molts som els que esperem que el PSC és sumi a aquest pacte democràtic i que Núria Marín rectifiqui el seu vergonyós vot favorable a una moció del PP que demanava boicotejar la consulta a l’Hospitalet.

I és que agradi o no a Rajoy o Rubalcaba els ciutadans de Catalunya, en un procés transparent i dins el marc legal català i internacional, decidirem votant el nostre destí com a poble. El nostre compromís, el de la gent d’Esquerra, és continuar impulsant aquest punt de trobada pel dret de decidir, així com també treballar amb els diferents moviments socials que estan a favor d’un Estat propi i per fer possible la República Catalana, que és l’eina que tenim per assolir una Catalunya lliure i justa.

Antoni Garcia.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *