Fa poques setmanes es va presentar el document L’H On que estableix les línies estratègiques de la ciutat. Tots sabem que aquest procés ha estat utilitzat no per buscar un model de ciutat compartit sinó una adhesió a una alcaldessa Núria Marín que passa per hores baixes.

El “modelLH” no deixa ser l’excusa per prioritzar una campanya de màrqueting fotocopiada y adaptada d’anteriors campanyes de Celestino Corbacho.

En aquest document podem trobar alguns elements positius que malauradament i tal com l’experiència ens confirma únicament són fum perquè mai es realitzen o simplement el seu impuls va ser d’altres organismes com es el cas del Biopol’H on l’exconseller Josep Huguet va tenir un paper clau.

L’actual equip de govern no és capaç de renovar-se i continua apostant perquè arribi novament l’onada del “totxo” mentre promou el que ells anomenen les fàbriques del segle XXI, els hotels. Una aposta per una economia de ciutat amb poc valor afegir, generadora de poca ocupació i amb una precarietat laboral alarmant gràcies a les reformes laborals del PSOE i del PP.

Enrere queden aquelles promeses que l’activitat de la Plaça Europa serviria per acabar amb els desequilibris entre els barris de la ciutat. Tot al contrari la ciutat de les dues velocitats només ha fet que augmentar.

La desindustrialització de la Carretera del Mig, la incapacitat d’atreure PIMES o la manca de voluntat de promoure un model econòmic diversificat són el resultat d’un model esgotat.

L’Hospitalet ha de promoure un desenvolupament econòmic basat en el talent com a capacitat, la innovació com a concepte i la barreja d’activitats i persones com a actitud. Una combinació d’activitats econòmiques que aportin valor afegit, qualitat i que superin les improvisacions.

Reorientar polítiques per aplicar projectes de desenvolupament local que atreguin a PIMES, promoure microempreses, cooperatives , l’economia social i desenvolupar ajudes efectives de suport als nostres joves emprenedors, al comerç i a la internacionalització de les nostres empreses hauria de ser la prioritat.

Un model econòmic de ciutat sòlid on el beneficiari i receptor sigui la ciutadania de L’Hospitalet perquè la segona ciutat de Catalunya no es pot convertir simplement en una marca comercial receptora de serveis que no pot assumir Barcelona.

Antoni Garcia

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *