Antoni Garcia és el nou candidat d’ERC a l’alcaldia de l’Hospitalet. Té 40 anys, viu al barri de Sant Josep i treballa d’administratiu a la Generalitat de Catalunya. La seva trajectòria política i social la va iniciar als 14 anys a la Crida a la Solidaritat, així com també va ser fundador de Els Verds i de la Plataforma pel Dret a Decidir. D’ençà del 2007 és militant d’ERC. També és soci d’entitats com l’ANC, Òmnium Cultural, el sindicat Intersindical-CSC, Associació Els Verds, la Fundació Josep Carreras o la Penya Barcelonista L’Estelada Blaugrana de l’Hospitalet.

Antoni Garcia - Entrevista L'Opinió

Com valora la situació actual de la ciutat

Tinc la sensació com molts ciutadans de l’Hospitalet que la ciutat ha empitjorat durant els últims anys. Només cal donar una volta per la ciutat i veure que els barris han empitjorat i que l’actual equip de govern té un model esgotat que és incapaç de liderar els reptes socials i econòmics per superar aquesta crisi.

Què opina del projecte LH On?

Aquest procés ha estat utilitzat no per buscar un model de ciutat compartit, sinó una adhesió a una alcaldessa que passa per hores baixes. LH On no deixa de ser una mala còpia de les antigues campanyes de màrqueting de Corbacho, amb un document bàsicament de propostes genèriques, que no fixa mesures concretes per aconseguir els objectius que es marquen, que tampoc es defineixen de manera exhaustiva.

En aquesta situació, què pot aportar ERC a la ciutat?

Esquerra pot aportar aire fresc, responsabilitat, transparència, sensibilitat, compromís, proximitat i participació per tal de fer un l’Hospitalet per a tothom per als joves, per a les dones, per a la gent gran, pels sectors populars, comerciants, treballadors, autònoms i petits empresaris.

Per exemple, quines propostes tenen en l’àmbit econòmic?

En un context de crisi on molts dels nostres conciutadans es troben a l’atur, la nostra ciutat ha de posar tots els instruments al seu abast per a la creació d’ocupació i que aquesta tingui la millor qualitat possible. Des d’ERC, davant el model del ciment del PSC i del que ells anomenen les fàbriques del segle XXI, els hotels, nosaltres apostem per un l’Hospitalet que ha de basar el seu desenvolupament econòmic en quatre elements: el treball com a valor, el talent com a capacitat, la innovació com a concepte i la barreja d’activitats i persones com actitud. Un model que aposti per atreure PIMES, pel cooperativisme i l’economia social, que aprofiti millor la situació estratègica de l’Hospitalet, que aposti pels emprenedors i que ajudi a les indústries a modernitzar-se i potenciar-les, enlloc d’expulsar-les de zones industrials que aporten activitat econòmica, com la carretera del Mig.

Ja tenen definit el seu programa?

Hem començat un procés de trobades i debats amb entitats i experts en diferents àmbits. Un procés que obrirem també a la ciutadania per tal que ens doni la seva opinió i ens faci les seves propostes.

Si ERC aconsegueix representació, contempla algun pacte postelectoral preferent?

Esperem entrar amb força a l’Ajuntament i amb bastants regidors. Des d’Esquerra sempre estarem disposats a col·laborar amb totes aquelles organitzacions que tinguin voluntat de millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i que no posin obstacles a la democràcia.

Com s’imagina la ciutat d’aquí 10 anys?

M’imagino l’Hospitalet amb lideratge, que estigui a l’alçada de ser la segona ciutat de la República Catalana. Un l’Hospitalet que hagi superat la crisi, que els seus ciutadans hagin millorat la seva qualitat de vida i amb uns barris dignes, que haguem sigut capaços de trencar la dinàmica que el govern municipal del PSC i ICV-EUiA ha creat de ciutat a dues velocitats, amb molta atenció als barris sorgits a l’ombra de l’especulació i molt poca a la resta de la ciutat.

En un moment com l’actual, considera l’Hospitalet clau per a la independència?

L’Hospitalet, com a segona ciutat del país, és clau per la independència i per la construcció d’aquest nou país que volem. Els ciutadans de l’Hospitalet, a l’igual que els ciutadans de tot Catalunya, volen votar i decidir el seu futur i acceptarien el resultat democràtic del referèndum. El que no entenen els ciutadans de l’Hospitalet és que la seva alcaldessa estigui disposada a boicotejar la consulta conjuntament amb el PP i PxC.

Creu que el discurs independentista té cabuda a la ciutat de l’Hospitalet?

L’independentisme ha crescut durant els últims anys, de manera que ningú que se senti vinculat familiarment o sentimentalment amb altres països no pot sentir-se exclòs en cap moment d’aquest procés. L’independentisme no és qüestió de cognoms perquè els García, els Fernández, els Suárez, els Martínez… ja fa molt de temps que som independentistes i volem la independència per viure millor.

Què li diria a un indecís?

Que després de provar-ho tot, la millor manera de conviure amb l’Estat Espanyol és ser bon veïns. Que amb la independència tenim l’oportunitat de construir un nou país on no importa l’origen sinó el futur que volem construir. Un país on puguem decidir per nosaltres mateixos i destinar tots els nostres recursos econòmics a millorar el benestar dels ciutadans, a garantir l’accés de l’habitatge, a millorar la sanitat, l’educació i les pensions i potenciar la petita i mitjana empresa i el comerç per crear ocupació. Un país transparent, democràtic, que no vol ser una mala còpia de l’actual Estat Espanyol.

Publicat a: L’Opinió

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *