Línia L’Hospitalet. Maig 2014

F. Javier Rodríguez“Tenim un model de ciutat esgotat que prioritza la plaça Europa i no els barris”

Votaran els hospitalencs sobre el seu futur el pròxim 9 de novembre?

La gent de L’H votarà igual que tots els catalans. Hi ha hagut un acord del Parlament i les enquestes dels diaris apunten que els ciutadans d’aquest país, a banda que estiguin a favor o en contra de la independència, volen votar. Votar és democràcia, els conflictes es resolen votant.

Els temps canvien, i sembla que L’H és una ciutat que està trencant tòpics. Quin paper ha de jugar en el camí cap a l’estat propi?

Hem de diferenciar entre els ciutadans i el govern local del PSC. A L’H també existeix, com a la resta del país, una àmplia majoria pel dret a decidir. Nosaltres lamentem que el PSC faci front a l’Hospitalet amb el PP i PxC en contra de la consulta. En lloc d’estar al costat de la democràcia, sembla que vulguin eliminar les urnes perquè la gent no pugui votar.

Com valora la postura del PSC local, que bascula des de l’anomenada “Campanya del No” fins a votar en contra de no cedir el padró per a una consulta?

Cal dir que dos dies abans d’aquella moció del PP, el portaveu del PSC va dir que l’Ajuntament no cediria el padró. Es van contradir. No s’entén com un PSC que parla de legalitat es negui a què l’Estat pugui transferir les competències per fer referèndums. Confiem que l’alcaldessa estigui al costat de la democràcia i que actuï amb normalitat.

Expliqui’m la naturalesa del cicle de xerrades sobre L’H que han posat en marxa en el darrer mes.

Són cicles, organitzats amb experts de diversos àmbits, que serveixen per treballar el nostre programa electoral. Volem conèixer les inquietuds de les entitats i els ciutadans per incloure-les en el nostre programa. Se celebrarà una xerrada cada tres mesos. Ja vam començar amb el model econòmic que necessita la ciutat per sortir de la crisi.

Què proposen?

Actualment existeix un model econòmic de ciutat que s’ha basat nen els hotels, i que a més ha expulsat la indústria en comptes d’ajudar-la. Nosaltres apostem per donar suport a les PIMEs, fomentar la innovació i potenciar l’economia social i el cooperativisme. L’H, en un panorama d’independència, ha de ser capaç com a segona ciutat de Catalunya, de capitalitzar les noves empreses que es vulguin instal·lar en un futur al costat de la capital d’un nou país.

A l’últim Baròmetre d’Opinió els riberencs van destacar que la ciutat estava bruta i tenia algunes mancances més…

Molts ciutadans creuen que L’H ha empitjorat en els últims anys. Tenim un model esgotat que ha creat una ciutat a dues velocitats: s’ha prioritzat la plaça Europa i s’han deixat de banda els barris. Nosaltres creiem que hem de dignificar i apostar pels barris i les persones, i no per aquest ciment especulatiu que s’ha apoderat en els últims anys.

“El PSC sembla que vulgui eliminar les urnes per impedir que la gent voti”

Un exemple seria la situació d’abandonament de Can Rigalt?

Tot i la crisi, no hi ha hagut cap tipus de plantejament real de l’Ajuntament per desenvolupar el projecte del Parc Metropolità de Can Rigalt. Aquest seria un pulmó verd per a L’H, perquè la part nord de la ciutat té una densitat poblacional molt alta.

Un altre indret delicat ara per ara és l’Hospital de Bellvitge, del que molts col·lectius i formacions denuncien el seu col·lapse. Sembla que les retallades del govern de la Generalitat passen factura…

El Govern està patint un ofec econòmic. Si Catalunya fos un estat i no patís l’espoli fiscal, no tindríem cap tipus de retallada en sanitat ni en educació. En el cas de Bellvitge també hi ha hagut responsabilitat per part del gerent de l’hospital, perquè no va existir un protocol correcte per obrir plantes per a les urgències, havent-hi personal per fer-ho.

Fa un mes van demanar més suport per al comerç de proximitat. Es fa suficient des de l’Ajuntament per donar suport als petits botiguers?

Ens sorprèn que en aquesta ciutat estiguin apareixent Mercadona arreu, els últims al Mercat de la Florida i als estudis de l’Òpera. Diuen els socialistes que això no afectarà, però sí que ho farà a tot el petit comerç que no hi pot competir. L’Ajuntament està fent coses per ajudar els botiguers, però cal un compromís real. Molts carrers de la nostra ciutat s’estan quedant sense petit comerç, i un carrer així s’acaba degradant.

Es veuen amb possibilitats d’obtenir representació a L’H a les pròximes eleccions municipals?

Estem segurs que entrarem amb força. Esperem que aquesta irregularitat que és que ERC no tingui representació a la segona ciutat del país s’acabi. Volem ser un motor de canvi d’aquesta ciutat, davant un model esgotat com el dels socialistes i Iniciativa. Volem una ciutat transparent, que pugui tenir també uns mitjans de comunicació plurals. Aquesta ciutat necessita aire fresc. Volem que l’Hospitalet sigui digna de ser la segona ciutat d’unnou estat català.

 

Antoni Garcia candidat L'HospitaletAntoni García és el cap de llista d’ERC a l’Hospitalet

Antoni Garcia es mostra optimista de cara a les pròximes eleccions municipals, i considera que la seva formació obtindrà representació a l’Ajuntament. Un fet que trencaria amb “l’anomalia” que suposa, segons Garcia, que ERC no tingui representació a la segona ciutat de Catalunya.

 

 

Font: Línia L’Hospitalet. Maig 2014

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *