Davant els fets que s’estan produint als hospitals catalans, entre els quals es troba l’Hospital de Bellvitge, voldria reiterar el compromís d’Esquerra amb el sistema sanitari català.

L’ofec econòmic que està patint el nostre país per part del govern de l’Estat Espanyol a través de l’espoli fiscal i la imposició d’un dèficit injust, que comporta 4.500 milions en retallades, són els principals motius que han originat que els nostres serveis públics estiguin en crisi.

En l’àmbit de la sanitat és impossible mantenir els mateixos serveis amb de 1.500 milions menys que fa cinc anys. Perquè s’entengui, el pressupost de l’Hospital de Bellvitge, més el de la Vall d’Hebron i el Clínic representen 1.200 milions d’euros. Cal fer el mateix amb molts menys recursos, tant menys com l’equivalent a la suma dels pressupostos dels tres hospitals més grans de Catalunya.

Sí Catalunya gestiones tots els recursos que genera no hauríem de patir aquestes retallades. Sí l’Estat pagués el deute dels governs del PP i del PSOE, que puja a més de 8.000 milions, no tindríem retallades.

En Salut tenim un problema de recursos i de finançament. Anem al límit dels límits, però hi ha límits que no es poden sobrepassar. Reduir les llistes d’espera i millorar les urgències d’alguns dels nostres hospitals, com el de Bellvitge, ha de ser la nostra prioritat en un context gens favorable i de manca de recursos, garantint que el pressupost es destina a mantenir la prestació de serveis sanitaris.

Per aquest motiu cal actuar amb més transparència per explicar on destinem els pocs recursos econòmics que tenim. Transparència en la gestió de les llistes d’espera, en assegurar l’equitat entre centres per poder garantir que els pacients tinguin els mateixos drets i també més transparència en els contractes i proveïdors de la sanitat pública.

El compromís d’Esquerra amb la Sanitat Pública és més ferm que mai i per aquest motiu treballem per l’Estat Propi. Un Estat que destini gran part dels seus recursos que genera a una sanitat de qualitat i a les polítiques a favor de les persones.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *