Garcia (ERC): “La situació als barris es degrada cada cop més”

F. Javier Rodríguez, L’Hospitalet

L’alcaldable d’ERC fa un repàs de l’actualitat local i exposa les seves propostes per a les municipals, com la creació d’un acord social entre l’administració i les entitats per combatre la pobresa.

Antoni Garcia (ERC)

És Antoni Garcia la persona que farà entrar ERC a l’Ajuntament de L’H?
Esperem que sí, que puguem entrar amb força al consistori, perquè és important que l’independentisme tingui una veu forta a la segona ciutat de Catalunya.

Fa poc van finalitzar les xerrades temàtiques per preparar el seu programa electoral, que presentaran al març. Quines han estat les principals preocupacions que us ha expressat la ciutadania en aquestes trobades?
Hem fet diverses xerrades on els participants han expressat la seva preocupació sobre l’atur i la pobresa a la ciutat, uns problemes que posa de manifest el Baròmetre d’opinió any rere any… Des d’ERC proposem que a L’H es faci un acord social entre l’administració i les entitats per pal·liar els efectes de la crisi.

Tot i així, cap d’aquestes qüestions, ni tan sols la imputació de Núria Marín pel tema de les dietes de l’FMC, ha fet descendir la nota que la ciutadania li dóna.
L’enquesta real que visualitzo quan trepitjo el carrer és que la situació als barris es degrada cada cop més. Estem notant aires de canvi a la ciutat, de finalització d’un model esgotat. Necessitem construir un L’H des dels valors republicans, més democràtic i que aposti pel medi ambient.

Quina seria la seva primera decisió si guanyés les eleccions municipals?
S’haurien de prendre moltes, però possiblement una de les primeres seria la posada en marxa d’una agència econòmica que donés impuls a la ciutat perquè els aturats trobessin feina, que tragués potencialitats a la situació geogràfica de la ciutat i que apostés per desenvolupar un viver d’empreses. A més, caldria retallar despeses injustificades i ser una mica més transparents. També volem limitar els mandats a 8 anys, perquè creiem que la política no és una finalitat, ha de ser una etapa de la vida de qualsevol persona.

Estaria disposat a pactar amb alguna altra força política per governar a la ciutat?
Cal esperar els resultats electorals, perquè són els ciutadans els que han de decidir qui guanya. A partir d’aquí, estem disposats a parlar amb qualsevol partit que vulgui millorar la vida dels hospitalencs, excepte amb aquells que s’han mostrat contraris al dret a decidir.

Un dels temes més recurrents a la ciutat és el de l’elecció de la direcció dels mitjans de comunicació públics, una qüestió que sembla que s’eternitza…
Tenim uns mitjans públics amb molt bons professionals però amb una mala direcció política. Ara per ara, són una eina de màrqueting que no valora la feina dels periodistes que hi treballen.

Què proposa al respecte?
Volem que torni la ràdio i que la televisió tingui les garanties d’un mitjà de comunicació públic al servei dels ciutadans. Cal reformular-los de dalt a baix perquè puguin representar la pluralitat de L’H.

 

Font: Línia L’H

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *