En el darrer ple del passat dimarts 27 d’octubre, seguint els nostres principis de legislatura de fer una oposició constructiva, es van aprovar diferents mocions presentades per Esquerra Republicana de Catalunya:

Moció per anul·lar la sentència contra el MP President Lluís Companys

Amb els vots favorables de tots els grups polítics menys del PP i de C’s, vàrem aprovar una moció en la qual es demana al govern espanyol l’anul·lació de la sentència de mort del President Companys, dictada per un tribunal militar feixista, així com la restitució de la seva memòria.

Moció per preservar el carrer Xipreret i el seu entorn

El ple també va aprovar per unanimitat una moció d’ERC en la que es demanava la preservació, restauració i dignificació del carrer Xipreret i el seu entorn. El carrer Xipreret és el carrer més antic de la nostra ciutat i on estan les nostres arrels i una part important de la història arquitectònica de l’Hospitalet.

Moció per la promoció de producció i consum d’energia verda

En aquest ple també es va aprovar una moció perquè l’Ajuntament de l’Hospitalet treballi amb cooperatives d’energia verda per promoure aquest tipus d’energia a la nostra ciutat i implantar el subministrament de manera progressiva en les dependències i instal·lacions municipals.

Moció reforma dels Mitjans de Comunicació

Tots els grups polítics menys el PSC van aprovar una moció per tal que torni la Ràdio l’Hospitalet, que va ser tancada en l’anterior legislatura, així com que la nostra ciutat disposi d’uns mitjans de comunicació plurals, objectius, de proximitat i independents.

Moció de foment de l’ús de la bicicleta

El Ple també va aprovar, amb l’oposició del PSC, la moció presentada conjuntament amb ICV-EUiA-Pirates que demanava l’actualització del pla director de la bicicleta, millorar la connexió del transport públic amb la xarxa de bicicleta dins de la ciutat i amb els municipis veïns, promocionar aquest mitjà de transport des de l’àmbit educatiu i implantar la xarxa de BICING a l’Hospitalet.

Malauradament el ple va rebutjar amb els vots del PSC i Ciutadans una moció que presentàvem conjuntament amb ICV-EUiA-Pirates, CUP-PA i Guanyem per preservar el Pi de la Remunta, l’arbre més antic de l’Hospitalet.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *