Antoni GarciaEl mes de juny del 2021 el ple va aprovar, per unanimitat, promoure una taula de treball per consensuar un nou PDU després que la justícia el declarés nul, i el Parlament de Catalunya acordés instar a fer un nou plantejament amb criteris ambientals, socials i preservar la totalitat de Cal Trabal.

L’actual govern municipal ha tardat 9 mesos a posar en marxa la taula de treball i ha anunciat de manera unilateral un procés participatiu i un projecte que no ha estat consensuat. Si el govern del PSC no vol cometre els mateixos errors del passat, hauria de complir els acords i fer de la taula de treball un espai central de debat i diàleg per arribar a acords amplis per redefinir el nou PDU, que preveu transformar un 8% del territori de la nostra ciutat.

L’aposta pel clúster biomèdic és un objectiu àmpliament compartit, un projecte de país i una oportunitat per potenciar de manera decidida un ecosistema de salut que tingui com a pilars la innovació, la recerca, la formació, la investigació i l’atracció d’empreses vinculades a la biomedicina.

Aquest projecte s’ha de fer amb criteris ambientals, i per aquest motiu és imprescindible que es preservi la totalitat de la Zona Agrícola de Cal Trabal i s’incorpori al Parc Agrari del Baix Llobregat, que es redueixi més l’edificabilitat i incloure al projecte la masia de la Torre Gran. Cal també que el soterrament de la Granvia sigui efectiu per guanyar espais d’ús ciutadà, zones verdes, equipaments socials i que els veïns no pateixin més els sorolls de trànsit tal i com passa actualment al barri de Granvia Sud.

El PDU Biopol-Granvia té molt marge de millora igual que el procés participatiu que ha de ser real i incorporar la realització d’una consulta ciutadana.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *